Innovatieve oogstwagens bij Van den Ende Rozen

24-06-2021    10:14   |    Goedemorgen

Op een teeltoppervlakte van 8 hectare worden door Van den Ende Rozen uit Monster exclusieve soorten rode rozen gekweekt, namelijk de Red Naomi!. Deze rozen gaan vervolgens naar afnemers in Nederland en de rest van Europa. Door de jaren heen is Van den Ende ook flink gegroeid als bedrijf en heeft het een nieuwe kas in gebruik genomen. Naar aanleiding hiervan werd er ook gezocht naar nieuwe machines voor de rozenteelt om de oogstwerkzaamheden zo efficiënt mogelijk te houden.

Bij de zoektocht naar nieuwe rozen oogstwagens, kwam Van den Ende Rozen uit bij Steenks Service. In gesprek met Steenks Service werden de wensen aangegeven die de nieuwe oogstwagens moesten hebben. Zo werd er gezocht naar rozenwagens die zeer betrouwbaar en onderhoudsarm zijn, zodat storingen gering zijn en dat er weinig onderhoud of uitval zal zijn. Wat betreft het werkgemak werd gezocht naar een wagen waarvan het platform, de heupbediening en rozenbak makkelijk in hoogte verstelbaar zijn. Ook werd gezocht naar een wagen met twee uitneembare emmers om de geknipte ranken in mee te nemen.

Deze rozen oogstwagens volgens de eerder genoemde vereisten zaten niet in het assortiment en zijn volledig ontwikkeld in samenspraak met Van den Ende rozen. “Uiteindelijk hebben we samen alle wensen in kaart gebracht en dit ondergebracht Bij Berkvens Greenhouse mobility, onze leverancier van rozen oogstwagens. Zij hebben eerst tekeningen gemaakt, waarna een prototype volgde. Na een lange testperiode hebben we inmiddels 46 wagens geleverd die momenteel 7 dagen per week in gebruik zijn”, aldus Sander Zuidgeest, mede-eigenaar van Steenks Service.

Deze nieuwe rozenwagens onderscheiden zich door de volgende kenmerken:
•    Gesloten rijaandrijving (= geen ketting meer)
•    Platform mechanisch en makkelijk in hoogte verstelbaar
•    Rozenbakken, emmers en heupschakelaar in hoogte verstelbaar.
•    Grote tractie accu’s waarmee lang gewerkt kan worden zonder te laden
•    Rijbediening in duwbeugel


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws