Bosman Van Zaal wordt participant WHC

10-09-2020    10:35   |    Goedemorgen

Onlangs hebben Ben van der Heide en Ronaldt Thoen, beiden van Bosman Van Zaal uit Aalsmeer, een overeenkomst getekend met World Horti Center in Westland, waardoor ze de komende drie jaar als actieve participant verbonden zijn aan het bekende kennis- en innovatiecentrum van de internationale glastuinbouwsector.

De producent en bouwer van tuinbouwprojecten in binnen- en buitenland ontwikkelt haar projecten met behulp van slim geautomatiseerde 3D modellen en een moderne productiefabriek. Alle kennis van constructies, klimaat, E-installaties, irrigatie, logistiek en besturing zijn in één entiteit samengebracht. Door te participeren in het centrum, ontstaat er een breder draagvlak voor kennisoverdracht en kennisontwikkeling, die vervolgens wordt toegepast in nieuwe projecten. Bosman Van Zaal zal zich per 1 oktober in het gebouw gaan vestigen met een presentatieruimte, waarin de verschillende productgroepen worden gepresenteerd, maar waar ook uitleg wordt gegeven over specialiteiten van het bedrijf, zoals indoor farming en andere innovatieve producten. 

World Horti Center is een toonaangevend platform waar bedrijfsleven, onderwijs, onderzoek en overheid samen innoveren, verbinden, inspireren en kennis delen. De meest vooruitstrevende en toonaangevende bedrijven uit de horti business zijn er vertegenwoordigd en in het complex bevindt zich een complete afspiegeling van techniek, toelevering, sierteelt en voedingstuinbouw.

Ook heeft World Horti Center een nauwe samenwerking met het tuinbouwgerelateerde onderwijs dat binnen het centrum wordt aangeboden. Ruim 1.200 MBO Westland-studenten volgen dagelijks hun lessen in het pand. De fysieke nabijheid van het bedrijfsleven stimuleert studenten en biedt beide de kans op een mooie samenwerking.

Bosman Van Zaal ontwikkelt, produceert en bouwt complete tuinbouwprojecten in binnen- en buitenland. Het bedrijf is enkele jaren geleden ontstaan uit een samenvoeging van Bosman, een gerenommeerde kassenbouwer die binnenkort haar 100-jarig bestaan viert, en logistiek expert Van Zaal, die al vanaf 1968 internationaal actief is. De projecten van Bosman Van Zaal zijn gebaseerd op de nieuwste ontwikkelingen en de laatste inzichten voor het duurzaam en efficiënt telen van voedingsmiddelen, sierteeltproducten en planten voor de cosmetische en farmaceutische industrie.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

'Tuinbouw wil vooruit'

Tijdens het Commissiedebat Tuinbouw heeft voorzitter Adri Bom-Lemstra van Glastuinbouw Nederland de nieuwe...

Beeldverhaal glastuinbouw

In het digitale magazine 'Zuid-Holland in beeld' van de provincie Zuid-Holland staat een mooi beeldverhaal...