Uitbreiding voor Montis Zuidplas

26-11-2019    09:43   |    Goedemorgen

Montis Zuidplas B.V. opent in april 2020 haar derde productielocatie. Aanleiding is de toenemende vraag naar kwalitatief hoogwaardige seizoenproducten en groene kamerplanten.

Begin december start de eerste teelt op de nieuwe locatie aan de Van Hasseltweg in Moerkapelle. Niels van den Berg, directeur van Montis Zuidplas: "Met de uitbreiding van de productie kunnen we beter inspelen op de  vraag van bestaande én nieuwe klanten."

Montis meet momenteel 4,5 hectare. De nieuwe productielocatie telt 2,4 hectare. Het productieareaal stijgt dus aanzienlijk. "Daarmee bouwen we aan de toekomst van ons bedrijf. Met de nieuwe locatie kunnen we de hele keten bedienen", vertelt Nico van den Berg, die met zijn vrouw Elly in 1987 Montis oprichtte. Inmiddels is zoon Niels van den Berg ook actief in de directie. Hij is straks de eindverantwoordelijke voor de “Van Hasseltweg”.

De nieuwe productielocatie wordt deze maanden ingericht. Van den Berg: "We doen er alles aan om uniforme en lang houdbare planten te kweken." Zo krijgt de nieuwe locatie een eb- en vloedvloer en passen we de meest recente innovaties op het gebied van verwarming en klimaat toe. Zo wordt gebruik gemaakt van “warmte” van het naastgelegen bedrijf. Bovendien krijgt de locatie een fijnmazig sorteersysteem voor het afleveren van planten.  Begin december gaat de eerste teelt van start, de eerste planten van de nieuwe locatie worden medio april 2020 afgeleverd.

Vanaf voorjaar 2020 bestaat het totaalaanbod van Montis uit een breed aanbod seizoenproducten (zoals Ranuncules, Campanula Addenda, Aster Showmaker en diverse soorten Helleborus) groene kamerplanten en de Calathea Crocata . Deze producten zijn verkrijgbaar in verschillende potmaten. Montis richt zich op een duurzame teelt. Daarom worden alle producten afgeleverd met MPS-certificaten GAP, Planet Proef en Social Qualified (SQ).


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Instagram: Duurzame bloemen

Wist je dat Grodan ook een gewasspecifiek assortiment substraten heeft voor de bloementeelt? Het bedrijf laat...