Jetzt geht's los...

19-06-2019    10:48   |    Goedemorgen

In heel Nederland komen vandaag fikse buien met onweer voor. Op verschillende plaatsen in het land braken vanochtend al branden uit door blikseminslag. Ook voor later op de dag geeft het KNMI waarschuwingen af.

In het hele land komen vandaag lokaal stevige onweersbuien voor. De buien trokken in het zuidwesten het land binnen. Het KNMI meldt dat de buien plaatselijk gepaard gaan met hagel en windstoten tot ongeveer 75 kilometer per uur. Later in de avond en in de nacht naar donderdag verdwijnen de buien.
Naast enkele lokale buien is er vanochtend ook nog ruimte voor de zon. Vanmiddag ontstaan stapelwolken die kunnen uitgroeien tot stevige buien met kans op hagel en windstoten tot 75 kilometer per uur.Vooral in het oosten bestaat de kans dat de buien nog zwaarder uitpakken. Plaatselijk kan veel regen vallen in korte tijd en dat kan wateroverlast tot gevolg hebben.
Stevige onweersbuien
In de eerste helft van de avond kunnen ook nog stevige onweersbuien voorkomen. Later trekken de onweersbuien naar het noordoosten weg en wordt het geleidelijk droog. In de nacht naar donderdag komen de minima uit op 14 à 15 graden en daarmee is het koeler dan de nacht ervoor. Morgen overdag is ook een wat koelere dag met temperaturen rond de 19 graden.
Volgens het KNMI kunnen het verkeer en buitenactiviteiten vandaag hinder ondervinden van het weer. Het instituut geeft het advies om open water en open gebieden te mijden. Onder bomen schuilen wordt tevens afgeraden.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Goedemorgen oliebol!

Op het kantoor van Holland Hortimedia zijn we al volop bezig met het testen van oliebollen. Dit heeft alles te...