Keukenhof sluit een succesvol seizoen

20-05-2019    17:33   |    Goedemorgen

Keukenhof had in 2019 wederom een succesvol seizoen. De bezoekers waardeerden de bloemententoonstelling met een 9,0. Maar liefst 1,5 miljoen mensen bezochten het park in 8 weken.

Bezoekers komen uit 100 landen, laat Keukenhof weten. De meeste bezoekers komen uit Nederland (20%), gevolgd door Duitsland, Amerika, Frankrijk, Groot-Brittannië en China. Het aantal bezoekers uit China is iets gedaald. Het gemiddeld aantal bezoekers per dag is vergelijkbaar met afgelopen jaar. Het bezoek van kinderen aan Keukenhof is toegenomen. Net als voorgaande jaren waren er vier dagen met meer dan 45.000 bezoekers. Op het park verliep de ontvangst van bezoekers gestructureerd en soepel.

Paasdagen
De combinatie van de schitterende bloei in het park, de bloeiende bollenvelden in de streek en het zonnige weer heeft er voor gezorgd dat Keukenhof extreem drukke Paasdagen heeft gehad. Het park is door de lage temperatuur tot het laatst toe echter mooi op kleur gebleven.
De paasdrukte leidde tot een grote verkeersstroom naar Keukenhof. Met betrokken overheden wordt in de komende periode aan verbeteringen gewerkt.

Keukenhof Express
Steeds meer bezoekers kiezen het openbaar vervoer om naar Keukenhof te komen. Meer dan 300.000 Keukenhofbezoekers maakten dit jaar gebruik van de Keukenhof Express. Naast Schiphol en Leiden zijn de locaties Amsterdam RAI en Hoofddorp aan deze directe busverbinding toegevoegd.

2020
Keukenhof is in 2020 geopend van 21 maart tot en met 10 mei. A World of Colours is dan het thema.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws