Digitaliseringsslag Vlaamse groente- en fruittelers

25-02-2021    09:30   |    Vilt.be

Vlaamse groente- en fruittelers maken zich op voor een digitaliseringsslag. Onder auspiciën van de drie grootste Vlaamse veilingen wordt momenteel Care4Growing in de sector uitgerold. Zo’n 3.000 telers moeten eind dit jaar op het nieuwe digitale platform aangesloten zijn. Glastuinbouwer Didier Algoet kijkt enthousiast vooruit naar het project.

“Ik ben sinds begin van dit jaar aangesloten op Care4Growing”, vertelt Didier Algoet, paprikateler uit Duffel en lid van de coöperatieve veiling BelOrta. Informatie die de teler voordien ingaf op het systeem van de veiling, geeft hij nu in op het digitale platform Care4Growing. Het gaat daarbij om teeltgegevens, teeltplanning, het gebruik van bestrijdingsmiddelen en bijvoorbeeld het moment van oogsten.

Care4Growing is een initiatief van de drie Vlaamse groenten- en fruitcoöperaties, REO, BelOrta en Hoogstraten. Waarom afzonderlijk digitalisering nastreven als het ook gezamenlijk kan, hebben de initiatiefnemers gedacht. “De veilingen zijn altijd voorloper geweest op het gebied van digitalisering. Zo zijn wij met de veilingverkoop op afstand één van de grootse e-commerce bedrijven. Wij willen ook onze telers meekrijgen op de trein van digitalisering”, verklaart Rik Decadt, directeur productie van de REO veiling in Roeselare, het project.

Lees hier verder


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws