'Ogen dicht voor duurzaamheid, dan val je snel buiten boot'

23-02-2018    08:24   |    Goedemorgen

De vaktentoonstelling bij Proeftuin Zwaagdijk staat dit jaar in het teken van duurzaamheid. De uitdaging voor het bloembollenvak is het bieden van een zo duurzaam mogelijk product, waarin de hele keten - van teler tot en met handel en bloemisterij - een gezamenlijke verantwoording en belang heeft.

Tijdens de Meet & Greet voor telers en bloemenhandel lichtte Gijs Kok, director Sustainability & CSR bij Royal FloraHolland, het beleid van Royal FloraHolland toe op het gebied van duurzaamheid. Volgens Kok is duurzaamheid niet te negeren. “Als je als teler daarvoor je ogen sluit en denkt dat het overwaait, val je binnenkort al buiten de boot!”

Kok illustreerde hoe Royal FloraHolland, als schakel tussen telers en de consument, werkt aan duurzaamheid, maar vooral ook hoe het veilingbedrijf daarin samenwerkt met ketenpartners. Alleen red je het niet, is zijn devies.

Op de marktbroeishow is een breed assortiment aan cultivars tentoongesteld. Nieuw dit jaar is dat de leverbare soorten zijn aangegeven, zodat voor de handel direct duidelijk is welke soorten beschikbaar zijn. Op de vakbeurs toont een breed scala aan bedrijven innovaties in onder andere duurzaamheid, verpakking, mechanisatie en dienstverlening. Primeur is de elektrische plantmachine van Pink Innovation.

De vaktentoonstelling duurt nog tot en met zondag 25 februari.


Reacties (2)

r. duijnisveld at 11.09.2019

Ik ben het volledig eens met bovenstaand verhaal. Er worden allerlei middelen verboden zonder dat er goede alternatieven zijn. Maar de afnemers willen wel een schoon en goed produkt dus telers zoek het maar uit.... De glastuinbouw wordt op dit gebied mooi in de kou gezet.Er zou best wat meer actie mogen komen om e.a. aan te kaarten bij de heren die beleid maken op dit gebied.

Frans at 11.09.2019

Theorie is mooi , maar de praktijk pakt altijd weer anders uit jammer genoeg .

Hier worden geen knopen door gehakt, want Den Haag geeft teveel geld uit .
En dat harken ze bij ons weg , dat we hierdoor minder kunnen investeren .

Van het aardgas af mooie theorie , maar een 100% oplossing die kunnen ze niet noemen of geven .

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Instagram: Shake it!

AgroEnergy is een vaste deelnemer van HortiContact en inmiddels beroemd vanwege de cocktails die in de stand...