1,2 miljoen euro voor tuinbouwinnovatie in België

03-02-2020    10:34   |    Vilt.be

Innovatie stimuleren en versnellen binnen de land- en tuinbouw, dat is het doel van de steun van 1,2 miljoen euro die de Vlaams minister van Landbouw en Innovatie Hilde Crevits toekent aan verschillende praktijkcentra in België.

De minister maakte het nieuws bekend tijdens haar bezoek aan Inagro in Beitem bij Roeselare. “Met de investeringen kunnen de centra verder onderzoek doen en kunnen innovaties sneller toegepast worden op het landbouwbedrijf”, aldus Crevits.

“Onze land- en tuinbouwers worden geconfronteerd met heel wat uitdagingen”, zegt de minister. “Er moet meer rekening gehouden worden met het klimaat en duurzaamheid. Maar het werk moet ook haalbaar blijven en op een efficiënte manier kunnen gebeuren.” Daarom wordt nu 1,2 miljoen toegekend aan verschillende praktijkcentra voor land- en tuinbouw. “Concreet wordt er bij Inagro bijvoorbeeld geïnvesteerd in materiaal en infrastructuur voor onderzoek naar duurzaam water- en bodembeheer.”
 
Naast investeringssteun voor landbouwbedrijven, worden via het Vlaams Landbouwinvesteringsfonds (VLIF) ook investeringen voor praktijkcentra en vergelijkbare instellingen ondersteund. In november 2019 werd een oproep gelanceerd waarbij praktijkcentra voor land- en tuinbouw dossiers konden indienen om innovatie te stimuleren. Daaruit werden 7 projecten geselecteerd, die goed zijn voor een totale investeringssteun van 1.195.487 euro.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws