Heufs Gartenbau 'Green Entrepreneur of the Year 2016'

17-06-2016    12:32   |    Ellis Langen

Christian Heufs, eigenaar van het bedrijf Heufs Gartenbau in Straelen (Duitsland), is bekroond met de titel van 'Green Entrepreneur of the Year 2016'. Hij won deze award gisteravond, tijdens de tweede editie van het Green Inspiration Event 'Pot en Bedding Plant Industry' dat werd gehouden in het congrescentrum RAI in Amsterdam.

De kweker van vaste planten, zomer- en perkplanten werd gekozen door de ongeveer 120 gasten die deelnamen aan het event. De twee andere genomineerde kwekers waren, Ian Lavelle van Ivan Ambrose & Co Ltd (Engeland) en Paul van der Salm van Gebr. Van der Salm (Nederland). Heufs kreeg 40 procent van de stemmen van de deelnemers aan het event. Het publiek stemde via hun mobiele telefoons met behulp van een stemsysteem app.

Heufs Gartenbau teelt op een locatie van 7 hectare in Straelen vaste planten, zomer- en perkplanten. Hij en zijn vrouw Christiane namen het bedrijf in 2008 over van zijn vader. In 2011 introduceerden zij twee eigen merken, de 'Rock collection' voor de vaste planten. Deze collectie wordt van januari tot augustus verkocht en de planten worden winterhard afgeleverd. Dan is er ook de 'Sunny collection', deze is voor de zomerplanten, en die wordt van mei tot augustus verkocht. "Het sterke van ons assortiment is dat we een geruime tijd van het jaar deze collecties kunnen mixen op een container. Dat spreekt kopers aan", weet Heufs.

Chistian Heufs kweekt een topkwaliteit producten en is niet bang om te investeren in zijn bedrijf gezien ook de investeringen die de ondernemers deden in de twee merken. Hij zegt daarover: "Merken zijn een investering in de toekomst. Wij zijn hiermee in staat om waarde toe te voegen aan onze producten. Om die waarde ook zo te houden in de markt, is geen gemakkelijke zaak. Elk jaar willen we een nieuw product toevoegen aan onze beiden merkcollecties om zo de kopers te blijven verrassen." Ongeveer de helft van de productie van het bedrijf (3,5 miljoen planten per jaar) gaat via de groothandel. 

Heufs en zijn vrouw toonden zich erg verrast na het winnen van de prijs 'Green Entrepreneur of the Year 2016'."We waren sowieso al totaal verrast dat we genomineerd waren. We zijn niet echt bekend in Nederland en we hebben niet zo'n groot bedrijf. Het is een compliment voor ons hele team dat we nu deze award hebben gewonnen", zo vertelde een blije Heufs na afloop.

David van Wingerden (COO van The Green Circle, Oberlin, OH, USA) was de key-note spreker op het evenement. Hij nam deel aan een interactieve en interessante forumdiscussie met Martin Voss van Syngenta Flowers and Alice van Veen van Royal Lemkes. Het publiek nam ook deel aan de discussie door het beantwoorden van een aantal stellingen gericht op relevante ontwikkelingen in de markt van de pot- en perkplantensector. Ook dat werd gedaan via de mobiele telefoon.

De winnaar van de FleuroStar Award werd ook bekend gemaakt op het Green Inspiration Event. Het Green Inspiration Event is een jaarlijks initiatief van KAS TuinbouwCommunicatie/Hortibiz in samenwerking met Fleuroselect. Het evenement wordt gesponsord door GreenTech RAI, Florensis, Delphy, Modiform, Sakata Sierteelt, Syngenta, Ridder Hortimax, Desch Plantpak, Selecta Klemm, Svensson, Mardenkro, Codema, BVB Substrates, Koninklijke Brinkman, Flier Systems, Takii, HEM Genetics, Van der Knaap, Benefits of Nature Natuur en PanAmerican / Kieft. Het evenement is bedoeld voor toonaangevende kwekers, leveranciers en mensen die betrokken zijn bij onderzoek, advies en handel op het gebied van pot- en perkplanten van over de hele wereld.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws