Nieuw insecticide op basis van sinaasappelolie

14-02-2020    09:29   |    Goedemorgen

ORO AGRI presenteert tijdens HortiContact een nieuwe insecticide op basis van sinaasappelolie met de naam OROGANIC.

Het product heeft een toelating voor de bedekte teelt van tomaat, paprika, Cucurbitaceae (komkommerachtigen) en snijbloemen onder glas. Voor de tomaat en de paprika gaat het om een reguliere toelating, de andere gewassen hebben een etiket in het kader van de kleine gewassen toelating. Op het etiket staan diverse insecten, zoals (spint)mijten, wittevlieg, trips en (blad)luizen.

OROGANIC, geformuleerd op basis van een laag-risico stof, heeft een aantal eigenschappen: het middel heeft een sterke knock-down werking. Het middel heeft geen residu, geen MRL. Ook is is er geen wachttijd, waardoor biologie veilig ingezet kan worden na opdrogen. Het product is combineerbaar met de inzet van biologie, alhoewel er enig effect is op een aantal nuttige bestrijders.

Er kan tegen het middel geen resistentie gevormd worden, waardoor het frequent ingezet kan worden tegen insecten. Een eventueel aanwezige resistentie tegen een andere werkzame stof wordt door OROGANIC wel aangepakt.

"Dit groene middel is een mooie aanvulling voor in de ‘gereedschapskist’ van de teler en komt mooi op tijd voor het seizoen om een een aantal lastige plaaginsecten te kunnen aanpakken. ORO AGRI is aanwezig op horticontact voor verdere toelichting."


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Instagram: Duurzame bloemen

Wist je dat Grodan ook een gewasspecifiek assortiment substraten heeft voor de bloementeelt? Het bedrijf laat...