Nieuwe Begonia-hybriden

25-06-2021    09:53   |    Goedemorgen

'Kus', dat is de vertaling van de Italiaanse naam van de nieuwe I’CONIA-serie Bacio van Dümmen Orange. De nieuwe Begonia-hybriden vormen als het ware de compacte versie van de I'CONIA Portofino-rassen, met hetzelfde mooie donkere blad en hun prachtige heldere kleuren. Ze zijn daarom ideaal voor kleinere potten en voor combinaties in hangpotten. Met de intens rood bloeiende Miss Miami is ook de I’CONIA Miss-Serie helemaal klaar voor prachtige trio's in hangpotten.

De nieuwe I’CONIA-Bacio-serie pakt uit met vier bijzonder mooie kleuren: perzik, oranje, zalm en wit. De sprankelende helderheid van de middelgrote, dubbele bloemen wordt nog verder versterkt door het contrasterend donkere, glanzende blad. Alle kleuren zijn even indrukwekkend en stralend, of het nu gaat om het intense oranje van I'CONIA Bacio Orange, de verrukkelijke, geeloranje perzikkleur van Bacio Peach of het prachtige zalmrood van Bacio Salmon. De helderwitte bloemen van I'CONIA Bacio White zien er buitengewoon elegant uit met een heel delicate, roze zweem op de buitenste bloemblaadjes.

De van nature compacte, ronde plantopbouw maakt de serie voorbestemd voor hangpotten en plantenbakken. De planten hebben minder groeiregulering nodig en zijn ideaal voor de productie in 12 - 14 cm potten bij een teeltduur van acht weken. Bij de consument laat I’CONIA Bacio zich nog een keer van haar beste kant zien: de planten zijn gemakkelijk te verzorgen, hebben slechts een gemiddelde waterbehoefte en maken indruk met hun langdurige en overvloedige bloei.

Uitstekende prestaties
Met de nieuwe serie breidt Dümmen Orange haar bekende en succesvolle merk I'CONIA uit met nog meer voortreffelijke Begonia-hybriden. Met I’CONIA Bacio telt de familie nu vier krachtige series. Ze zijn allemaal even geschikt voor de zon en de schaduw. De focus bij de veredeling lag niet alleen op de bloem, maar ook op het blad. Daardoor heeft de serie een hoge sierwaarde, zowel in bloembakken, hangpotten en manden als uitgeplant in de tuin. I'CONIA Bacio vormt een perfecte aanvulling op de imposante I'CONIA Portofino-serie met het donkere, chocoladekleurige blad dat de heldere bloemen zo fantastisch onderstreept, evenals de populaire rechtopgaande I'CONIA Upright-serie met de bijzonder goede vertakking en de I'CONIA Miss-serie met haar elegante overhangende groei.

Presteert uitstekend in hangpotten
Een trio bestaande uit I'CONIA Miss Malibu, Miss Montreal en de nieuwe Miss Miami vormt een ideale aanvulling op ieder programma voor hangpotten. Met haar lange bloemstelen en halfhangende groeiwijze is Miss Miami een uitstekende aanvulling op elke beplanting voor hangpotten. De dubbele, indrukwekkend grote rode bloemen zijn echte beautys en trekken van ver de aandacht. Miss Miami overtuigt eveneens met een lange bloeitijd, is gemakkelijk te verzorgen en heeft een gemiddelde waterbehoefte. Telers kunnen zich verheugen op een nieuw begonia-ras dat dankzij de goede vertakking en een V-vormige groei perfect transporteerbaar is. Ideaal dus voor de productie in 16 cm hangpotten met een teeltduur van 8-10 weken.
De vier TOP-series van het I’CONIA-merk stellen iedere teler in staat om een uitstekend teeltschema met begonia's samen te stellen – allemaal op basis van persoonlijke behoefte en voorkeur.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws