Nieuwe directeur KCB

Nieuwe directeur KCB

Martien de Graaf heeft aangegeven om, na een loopbaan van meer dan 20 jaar, in mei van dit jaar te stoppen als algemeen directeur van het KCB. Hij wordt opgevolgd door Liesbeth Kooijman.

De Graaf kwam op 1 oktober 1997 bij het KCB in dienst als adjunct-directeur, werd op 1 mei 2003 benoemd als directeur en later als algemeen directeur. Onder zijn leiding is het KCB aanzienlijk gegroeid. Naast kwaliteitscontroles van groenten en fruit, verricht het KCB vanaf september 2007 ook de fytosanitaire controles van consumptieve plantaardige producten. Sindsdien zijn de controlewerkzaamheden van het KCB verder toegenomen. Ook zijn diverse nieuwe activiteiten ontwikkeld, zoals bedrijfsinspecties voor exportprogramma's, die bijdragen aan de bevordering en borging van de afzet van Nederlandse tuinbouwproducten.

Het bestuur van het KCB heeft Liesbeth Kooijman per 1 mei benoemd als zijn opvolger. Zij is in 1996 aan de Universiteit Utrecht afgestudeerd als dierenarts en heeft sindsdien verschillende functies gehad bij het ministerie van LNV en de NVWA. Momenteel is Liesbeth Kooijman Hoofd van de afdeling Importkeuring bij de NVWA. Door haar ervaring in dit werkveld is zij goed bekend met de processen en de dynamiek waar het KCB mee te maken heeft. Zij heeft daarbij een goed oog voor de (logistieke) uitdagingen, waar het bedrijfsleven, en daarmee ook het KCB, voor staat. Het KCB-bestuur ziet in Liesbeth Kooijman de juiste persoon om samen met de medewerkers het KCB verder uit te bouwen en de positie verder te versterken.

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie