Pina Colada en Ilonka in de spotlights

25-06-2021    09:25   |    Goedemorgen

De traditionele snijchrysanten bloeiproef van Dümmen Orange in De Lier bood de bezoekers een uitgelezen blik op de succesnummers van het bedrijf, zoals de Pina Colada, Ilonka, Ballerina’s, Veronica en vele andere variëteiten met internationale marktpotentie.

In speciale concept-presentaties stonden de gevuldbloemige Pina Colada en de enkelbloemige Ilonka volop in de spotlights. Bijzondere creaties en displays lieten zien dat beide snijchrysanten op vele attractieve manieren te verwerken en te presenteren zijn. ‘Thinking out of the box’ is hier het leidende principe.

Pina Colada staat bekend om haar grote volume per steel. De chrysant werd geïntroduceerd in de kleur wit, al snel gevolgd door een gele en een crème variant. Ten opzichte van concurrerende variëteiten heeft Pina Colada veel meer bloemen op de steel. Hierdoor kan een bloemist het boeket beter vullen, of kan er meer steekwerk worden verricht.

Ilonka: The Perfect White
Ilonka wordt vooral gewaardeerd om haar loepzuivere witte bloemen, het groene hart en de vele bloemen op de steel. Deze chrysant, met zijn frisse en puur witte bloemblaadjes, is de opvolger van Bacardi. Ilonka is perfect voor de bloemist die zoekt naar de meest witte  troschrysant voor in het boeket.

Bezoekers van de snijchrysanten bloeiproef in De Lier kregen de gelegenheid om het Breeding Technology Center (BTC) te bezoeken. In het BTC bundelt Dümmen Orange alle onderzoeksfaciliteiten op het gebied van veredelingstechnologie en onderzoek naar nieuwe eigenschappen. Zo kan het bedrijf de veredelings- en selectieprocedure versnellen en innovatieve rassen ontwikkelen met unieke eigenschappen, waardoor klanten over de hele wereld toegang krijgen tot superieure producten. Het BTC huisvest wetenschappers en veredelaars die gezamenlijk een nieuwe generatie rassen op een slimmere manier ontwikkelen. Het omvat laboratoria, klimaatkamers en kasfaciliteiten voor alle onderzoeksdisciplines en technologieprogramma's.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws