Reactie op inspraak omgevingsverordening

Reactie op inspraak omgevingsverordening

De nota van inspraak van de ontwerp omgevingsverordening van de Provincie Noord-Brabant is op vrijdag 19 november verschenen. Daarin heeft de provincie gereageerd op de inspraak zoals die door ZLTO in samenspraak met onder andere Glastuinbouw Nederland in mei is gedaan op de ontwerp omgevingsverordening.

Er is een aantal wijzigingen doorgevoerd naar aanleiding van de ingestuurde zienswijzen.

In de ontwerp omgevingsverordening zat een bouw-sloopregeling. Bij de uitbreiding van gebouwen en kassen in het buitengebied zou er gecompenseerd moeten worden met een sloop van een gebouw elders in het buitengebied. Deze algemene regeling is geschrapt.

Voor solitaire glastuinbouwlocaties en teeltondersteunende kassen komt er in plaats van de voorgenomen bouw-sloopregeling een glas-voor-glas-regeling. Solitaire glastuinbouwbedrijven in aanduiding 'Landelijk gebied' mogen boven 3 ha netto (bestaande maximum in omgevingsverordening) groeien als ze ergens anders een gelijke oppervlakte glas slopen voor de oppervlakte boven de 3 ha. Dezelfde regeling geldt voor teeltondersteunende kassen boven de 5.000 m2. Zij mogen maximaal groeien tot 1,5 ha, als er ergens anders wordt gesloopt.

Lees hier verder

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie