Royal Lemkes wil samen met keten verduurzamen

24-09-2021    09:45   |    Goedemorgen

‘Togetherness’ is een belangrijk uitgangspunt als het gaat om duurzaamheid. Dat zegt Sustainability Manager Elise Wieringa van Royal Lemkes in de nieuwsbrief van GreenTech. “We moeten het samen doen, zowel intern als extern."

In het artikel vertelt Wieringa over de duurzame inspanningen van Royal Lemkes en de wijze waarop het bedrijf de rest van de sector mee wil krijgen. "Binnen Royal Lemkes werken we als team hard om onze doelstellingen te verwezenlijken, buiten het bedrijf trekken we gezamenlijk op met onze leveranciers en klanten. Niet door hen te vertellen hoe zij het moeten doen, maar door het gesprek aan te gaan, te luisteren naar elkaar en andere mee te nemen in dit verhaal.”

Daarbij wordt zelfs samengewerkt met concurrerende bedrijven in de markt, zoals bijvoorbeeld gebeurde in het project ‘Plantpots With a Future’, waarbij Royal Lemkes en Van Dijk Flora samen het recyclen van plastic oppakten. Volgens Wieringa is het belangrijk om een gezamenlijke stip aan de horizon te hebben, anders gebeurt er niets. “Je moet bepaalde deadlines stellen om ergens naartoe te kunnen werken. Aan de hand van doelen en targets kun je stappen zetten. Zo hebben wij gesteld dat we in 2022 geen carbon black meer in onze kweekpotten wilden hebben en streven we ernaar om in 2023 80% consumentenafval te verwerken in de potten. Of dat haalbaar is, is de vraag. Maar daarover houden we voortdurend contact met onze leveranciers, zodat je met elkaar richting dat doel kunt groeien.”

Lees hier het volledige interview (Engelstalig)


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Vitaminebommetjes!

Om gezond snacken bij de jeugd te stimuleren, stond Growers United gisteren tijdens de Nationale Groente- en...