Steeds meer werknemers willen minder uren werken

19-06-2019    10:55   |    NU.nl

Het aantal werkenden dat wel wat minder uren zou willen draaien, groeit. Tegelijkertijd is het aantal werkenden dat juist meer uren wil werken afgenomen, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dinsdag.

In het eerste kwartaal van dit jaar liet 7 procent van de werkenden weten graag een kortere werkweek te willen, ook als dat lagere inkomsten tot gevolg heeft. Deze groep groeit sinds begin 2013, aldus Nu.nl op basis van CBS-cijfers.
9 procent wil juist meer uren werken, maar sinds begin 2015 wordt dit aandeel kleiner. Overigens is 84 procent van de bijna 8,9 miljoen mensen met betaald werk tevreden met het huidige aantal werkuren.Vrouwen hebben iets vaker dan mannen de wens om wat minder te gaan werken. Onder fulltimers is dit verschil het grootst: 14 procent van de voltijd werkende vrouwen wil minder werken tegenover 8 procent van de mannen.
Sowieso willen meer fulltimers dan parttimers het aantal werkuren graag terugbrengen. Ook onder zelfstandigen zijn relatief veel mensen te vinden die het aantal werkuren willen terugschroeven. Hoogopgeleiden zien vaker dan laagopgeleiden een wat kortere werkweek wel zitten.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Goedemorgen oliebol!

Op het kantoor van Holland Hortimedia zijn we al volop bezig met het testen van oliebollen. Dit heeft alles te...