Gerberakwekerijen fuseren

17-12-2020    09:49   |    Goedemorgen

Met ingang van 1 januari 2021 fuseren twee familiebedrijven. Minigerbera teler Van Veen Gerbera (De Lier) gaat met grootbloemige gerbera teler Barendse Gerbera’s (Naaldwijk) één bedrijf vormen. De samenwerking is tot stand gekomen uit strategische overweging. Het samengaan van de twee bedrijven zorgt voor de benodigde groei, een efficiëntieslag en verdere specialisatie van taken.

In het verleden hebben de betrokken families Van Veen, Groenewegen en Barendse jaren samengewerkt en gepionierd in de gerberateelt. Door het samengaan van deze familiebedrijven leidt deze voorgeschiedenis nu tot één bedrijf met een veelbelovende toekomst. Op termijn zal de locatie in Naaldwijk worden omgebouwd tot productie van minigerbera’s. Alle minigerbera’s worden afgezet via Colours of Nature.
 
Barendse Gerbera’s
Barendse Gerbera’s is opgericht in 1968 door Theo Barendse en in 1979 overgeschakeld naar de teelt van gerbera. Het bedrijf wordt nu gerund door Peter Barendse. In 2008 is geïnvesteerd in een gloednieuw bedrijf, op steenworp afstand van de oude kwekerij aan de Hoge Geest in Naaldwijk. Het huidige bedrijf is bijna 3 ha groot en voorzien van alle moderne teelttechnieken om een topkwaliteit gerbera te produceren. Barendse is lid van coöperatie Summit Gerbera, waarbinnen de grootbloemige rassen worden vermarkt.  
 
Van Veen Gerbera
Van Veen Gerbera is een familiebedrijf dat op twee locaties, Hofzichtlaan en Kasteelweg, gerbera’s kweekt op karakter: met lef en ambitie en af en toe een tikkeltje eigenwijs. De gerberakweker teelt minigerbera’s in grote volumes voor de grootschalig inkopende klant. Met een professioneel en betrouwbaar team streeft Van Veen Gerbera naar het allerbeste resultaat. Zo produceert de organisatie op een eerlijke en transparante wijze haar producten. Van Veen Gerbera is lid van Colours of Nature, een Nederlandse coöperatie van minigerbera telers.  


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

'Tuinbouw wil vooruit'

Tijdens het Commissiedebat Tuinbouw heeft voorzitter Adri Bom-Lemstra van Glastuinbouw Nederland de nieuwe...

Beeldverhaal glastuinbouw

In het digitale magazine 'Zuid-Holland in beeld' van de provincie Zuid-Holland staat een mooi beeldverhaal...