'Ogen dicht voor duurzaamheid, dan val je snel buiten boot'

23-02-2018    08:24   |    Goedemorgen

De vaktentoonstelling bij Proeftuin Zwaagdijk staat dit jaar in het teken van duurzaamheid. De uitdaging voor het bloembollenvak is het bieden van een zo duurzaam mogelijk product, waarin de hele keten - van teler tot en met handel en bloemisterij - een gezamenlijke verantwoording en belang heeft.

Tijdens de Meet & Greet voor telers en bloemenhandel lichtte Gijs Kok, director Sustainability & CSR bij Royal FloraHolland, het beleid van Royal FloraHolland toe op het gebied van duurzaamheid. Volgens Kok is duurzaamheid niet te negeren. “Als je als teler daarvoor je ogen sluit en denkt dat het overwaait, val je binnenkort al buiten de boot!”

Kok illustreerde hoe Royal FloraHolland, als schakel tussen telers en de consument, werkt aan duurzaamheid, maar vooral ook hoe het veilingbedrijf daarin samenwerkt met ketenpartners. Alleen red je het niet, is zijn devies.

Op de marktbroeishow is een breed assortiment aan cultivars tentoongesteld. Nieuw dit jaar is dat de leverbare soorten zijn aangegeven, zodat voor de handel direct duidelijk is welke soorten beschikbaar zijn. Op de vakbeurs toont een breed scala aan bedrijven innovaties in onder andere duurzaamheid, verpakking, mechanisatie en dienstverlening. Primeur is de elektrische plantmachine van Pink Innovation.

De vaktentoonstelling duurt nog tot en met zondag 25 februari.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Instagram: Shake it!

AgroEnergy is een vaste deelnemer van HortiContact en inmiddels beroemd vanwege de cocktails die in de stand...