Innovatiedag Pioenroos dit jaar bij Van Aert Flowers

02-03-2021    10:13   |    Goedemorgen

Op 30 april organiseren Delphy en ‘v/d Grond’ bij Van Aert Flowers de Innovatiedag Pioenroos, een dag met toelichtende rondleidingen langs de onderzoeken, informatiemarkt en mogelijkheid tot spuitlicentieverlenging. Gastbedrijf Van Aert Flowers produceert circa 17 miljoen bloemen waaronder pioenrozen.

Pioenroos is de fase van bijteelt ruimschoots ontstegen. Meer dan 150 telers hebben ieder jaar een perceel van de meerjarige teelt pioenrozen staan waarbij de grootste telers zich hebben gespecialiseerd  in deze teelt.

Daarmee wordt ook de behoeft aan kennis specifiek voor de pioenroos steeds groter. Het volstaat niet meer toepassingen te gebruiken die in vergelijkbare teelten van andere zomerbloemen worden ingezet.

Op één van de percelen van Van Aert Flowers worden begin maart verschillende onderzoeks- en demo-objecten aangelegd met de producten van o.a. Adama, Basf en Syngenta. Op 30 april worden de resultaten getoond aan de bezoekers. Dit alles zal volgens de dan geldende Corona-regelgeving worden uitgevoerd. Het is de bedoeling om kleine groepjes bezoekers langs de objecten te leiden waar de diverse objecten worden toegelicht door de adviseurs van Delphy.

Lees hier meer informatie


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws