Tuinieren beoordeeld met een 7,3

Tuinieren beoordeeld met een 7,3

18 mei is het plantendag, maar hoe relevant is dit en is tuinieren nog wel van deze tijd? Uit een onderzoek van Fonteyn, uitgevoerd onder 1012 Nederlanders door Direct Research, blijkt dat Nederlanders tuinieren gemiddeld beoordelen met een 7,3.

Plantendag, ofwel Fascination of Plants day, vindt elk jaar op 18 mei plaats. Het is een initiatief van de organisatie EPSO. Door middel van deze dag proberen zij aandacht te trekken voor het belang van planten. Maar vinden mensen planten nog wel belangrijk of is tuinieren niet meer van deze tijd?

Tuinieren als hobby
Uit onderzoek is gebleken dat mensen tuinieren gemiddeld met een 7,3 beoordelen, op een schaal van een tot tien. Echter geeft 42% van de mensen aan dat zij tuinieren als een verplichting zien. Dit vinden voornamelijk mensen tussen de 18 en 30 jaar oud. Mensen boven de 66 jaar vinden dit veel minder.

Mentale gezondheid
Wat opvallend is in het onderzoek, is dat tuinieren door veel mensen gebruikt wordt op hun hoofd leeg te maken. Ruim 60% van de mensen geeft dit aan in het onderzoek. Daarnaast stelt meer dan de helft, wel 55%, dat tuinieren ervoor zorgt dat ze zich weer goed voelen als ze even niet lekker in hun vel zitten. Tuinieren kan dus bijdragen aan de mentale gezondheid van mensen!


Fonteyn is de grootste outdoor living mall van Europa en biedt zeven tuinspecialiteiten - tuinmeubelen, tuinhuizen, veranda's, spa's, barbecues, sauna's en zwembaden - onder één dak.

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie