Van den Berg voorziet forse groei in China

07-10-2015    11:02   |    Jacco Strating

Van den Berg Roses ziet nog volop kansen voor verdere groei van het bedrijf in China. Over een aantal jaar denkt Arie van den Berg zelfs meer dan 50 hectare in dat land te telen. Nu is het bedrijf in China 18 hectare groot.

Hij zei dat gisteravond tijdens de eerste 'Jungle Talk', een webinar over 'produceren in het buitenland' op initiatief van Ideavelop. "Je moet voorzichtig zijn om dat soort dingen te roepen", zei Arie van den Berg over de 50 hectare die hij noemde, "want als het niet lukt, staat je voor gek. Maar ik zie absoluut heel veel groeimogelijkheden in China voor de komende jaren."

Kenia vechtmarkt
Van den Berg startte in 2007 met de teelt van rozen in China en breidde inmiddels uit naar anthurium en tulp. "China is nog altijd een land in opkomst, waar kwaliteitproducten nog veelal uit het buitenland worden geimporteerd. Dat biedt dus kansen voor ons." Anders is volgens Arie van den Berg de situatie in Kenia, waar het bedrijf sinds 2004 actief is met de rozenteelt. "Het merendeel van de rozen uit Kenia gaat naar Nederland en komt daar voor de klok. Daardoor is het verworden tot een vechtmarkt."

Het webinar was een eerste uit een serie webinars onder de naam Jungle Talks, dat wordt georganiseerd door Ideavelop in samenwerking met mediapartner KAS TuinbouwCommunicatie. Naast Arie van den Berg nam ook Richard ter Laak deel. In totaal hadden zo'n 50 mensen uit de tuinbouw zich voor de eerste Jungle Talk aangemeld. De eerstvolgende Jungle Talk staat gepland voor dinsdag, 
20 oktober en heeft als thema 'Het Nieuwe Samenwerken'. Dan nemen Peter Klapwijk (directeur 2Harvest/oprichter GreenQ) en Ronald Kloppenburg (Luiten Greenhouses/NethWork) aan het gesprek deel.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws