Veiligheid voorop bij Sion Young Plants

21-09-2018    10:28   |    Goedemorgen

Branden of andere calamiteiten, vaak denk je dat gebeurt mij niet... Maar bij Sion Young Plants zijn ze er druk mee bezig.

De brandweer werd uitgenodigd bij het bedrijf om daar een oefening te doen en daar heeft Sion en de brandweer zelf veel van geleerd. Zij oefenen niet vaak bij grote telers en ze liepen dus tegen veel dingen aan die ze normaal niet tegen komen. 

Ook kwam er een speciaal BHV bedrijf de BHV'ers van Sion Young Plants inlichten op allerlei vlakken. Het bedrijf was zeer te spreken over de hoeveelheid BHV'ers van Sion. 

Volgens manager Ron Moor van Sion Young Plants is ontbreek het bij de telers vaak aan aandacht voor veiligheid in het bedrijf op het gebied van calamiteiten. " Het is een beetje een ondergeschoven kindje, maar wij zorgen goed voor onze planten en dus ook voor ons personeel", aldus Moor.

"Tuurlijk kost het geld om dit soort dingen te oefenen, maar dat is het meer dan waard, want wie wil er nou zwaargewonden of doden hebben, als er in zo'n groot bedrijf als dit bijvoorbeeld brand uitbreekt? Daarom gaan wij regelmatig oefenen en zorgen wij dat we goed voorbereid zijn als er iets gebeurt."

BEKIJK HIER DE VIDEO.

 

 


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Lokale inzet energietransitie

'De innovatieve glastuinbouwsector loopt voor, met name op het gebied van de verduurzaming van warmte', opende wethouder Frank van Kuppeveld...