'Versterk jouw marktpositie met Afzetadvies'

16-10-2020    10:28   |    Goedemorgen

Nóg beter inspelen op de wensen van klanten en consumenten. Samen met de ondersteunende diensten van Royal FloraHolland kun je jouw commerciële ambities realiseren, zo laat de veiling weten. "Het sleutelwoord is inzicht, want daar ligt mede onze kracht. Afzetadvies biedt kwekers inzicht in de positie op de marktplaats Royal FloraHolland."

"Wil je meer kennis over de markt van jouw product om jouw commerciële kansen te vergroten? Ben je op zoek naar nieuwe interessante markten of wil je kennis maken met potentiële markten? Met onze dienst Afzetadvies informeren wij je over alle binnen- en buitenlandse ontwikkelingen binnen jouw productgroep", aldus Royal FloraHolland.

Bij Afzetadvies vertaalt een productmanager van Royal FloraHolland de inzichten naar mogelijke verbeterpunten en bespreekt die met de kweker. Er is een standaardversie, een plusversie met extra adviesuren voor meer gericht advies en een pro-versie waarmee op structurele basis via een dashboard nog meer inzicht wordt verworven. Je ontvangt een uitgebreide marktrapportage en concrete adviezen om jouw marktpositie te versterken.

Extra afzet en kansen
Theo en zijn zoon Thijs Nulkes van Win Bloom uit Noordwijkerhout gebruiken Afzetadvies plus. Zij telen alchemilla mollis (in Italië en Nederland) en eryngium (distels). "Wij zetten zelf 30% van onze productie direct af. De rest loopt over de klokken en de Klokvoorverkoop van Rijnsburg, Naaldwijk, Aalsmeer en Veiling Rhein-Maas. Wij ontvangen gegevens om de afzet op de drie locaties van Royal FloraHolland te versterken en krijgen advies van Paul Borsboom van Royal FloraHolland. Hij vertelt welke marktkansen er zijn om extra afzet te genereren en wijst op kansen in nieuwe marktsegmenten, bijvoorbeeld via sociale media. Ik ben zelf niet zo van Facebook maar Thijs is 20 en die vindt dat wel leuk. En zowaar: we krijgen al likes op Facebook. Deze dienst levert zijn geld zeker op, mits je tijd en energie wilt steken in het benutten van nieuwe marktmogelijkheden. Eigenlijk is Paul een soort stok achter de deur om daarin alert te blijven."

Lees hier meer


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws