Voedingstuinbouw Senegal zoekt Nederlandse kennis

Voedingstuinbouw Senegal zoekt Nederlandse kennis

Nederlandse boeren en tuinders hebben Senegal al ontdekt als teeltgebied voor sperziebonen en aardappelen. Meestal gebeurt dat in joint venture met lokale ondernemers. Deze samenwerking is nodig om grond te kunnen huren of kopen. "De uitdaging is om de productie op bedrijven van Senegalese boeren te verhogen", zegt Niek Schelling, landbouwraad in Senegal. "Er is grote behoefte aan uitgangsmaterialen, meststoffen, landbouwwerktuigen en kennis. Nederlandse leveranciers kunnen hier een rol bij spelen."

Senegal is in vergelijking met omliggende landen economisch op de goede weg en politiek stabiel. Het land telt bijna 25 miljoen inwoners. De agrarische sector biedt werk aan een belangrijk deel van de bevolking. In een vruchtbare strook van 100 kilometer breed langs de kust tussen hoofdstad Dakar en het noordelijk gelegen Saint Louis is de tuinbouw geconcentreerd.

"De inzet van het ministerie van Landbouw is er komende jaren vooral op gericht om de agrarische productie in het land zelf verder te ontwikkelen. De potentie is er wel, de bodemkwaliteit en het klimaat zijn uitstekend, zeker voor tuinbouwgewassen. Op termijn kan Senegal een belangrijke producent van voedselgewassen worden voor heel West-Afrika", aldus Schelling.

Bron: AgriHolland

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie