Vouchers voor ontwikkelen voeding van insecten

Vouchers voor ontwikkelen voeding van insecten

Op 6 december lanceren de projectpartners van ValuSect een tweede voucher call. Bedrijven met een innovatief idee voor de ontwikkeling van voedingsproducten op basis van insecten kunnen een aanvraag indienen. Diensten ter waarde van 440.000 euro worden beschikbaar gesteld om de ideeën verder te ontwikkelen. Die innovatie is nodig om in de toekomst een antwoord te kunnen blijven bieden op de vraag naar voedsel.

De wereldbevolking groeit, terwijl de beschikbaarheid van hulpbronnen - zoals voedsel - afneemt. Insecten kunnen een antwoord bieden op de behoefte aan duurzame alternatieven voor voedselbronnen. Een voorwaarde daarvoor is de ontwikkeling van voedingsmiddelen op basis van insecten én de bijhorende duurzame productie- en verwerkingstechnieken. Net daarop leggen Inagro en negen andere internationale partners zich toe in het Europese project ValuSect.

In april 2021 kende het ValuSect-partnerconsortium al voor 410.000 euro aan diensten toe aan zeventien kmo's ter ondersteuning van hun activiteiten rond de ontwikkeling van op insecten gebaseerde voedingsproducten in Europa. Na het succes van de eerste call lanceert het consortium een tweede oproep om innovatie in de sector rond eetbare insecten te stimuleren. Diensten ter waarde van 440.000 euro zullen worden verdeeld onder de geselecteerde aanvragers.

Meer informatie vind je op www.inagro.be/projecten/valusect 

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie