Winactie Ledgnd op HortiContact

Winactie Ledgnd op HortiContact

De afgelopen weken is Ledgnd druk bezig geweest met de voorbereiding van een winactie voor op HortiContact. Deze winactie staat open van 5 mei 2022 tot 13 mei 2022 en wordt mede mogelijk gemaakt door Ledgnd, B-Mex en Sollum. Het enige wat jij hoeft te doen om kans te maken is een interessante onderzoeksvraag in te dienen die betrekking heeft op de transitie naar LED in de glastuinbouw. De winnaar zal op 18 mei bekend worden gemaakt! Doe jij ook mee?

Wat is een goede onderzoeksvraag?
"Wij willen graag weten welke LED-vraag bij jou speelt en daarom vragen wij jou om goed te beschrijven waar je tegenaan loopt in de transitie naar full LED. Voorbeelden van interessante onderwerpen zijn; hoe je met full LED maximaal energie kan besparen en daarnaast een verbetering op de teelt kan realiseren, of bijvoorbeeld of de toepassing van verrood licht in bepaalde teeltfasen invloed heeft op je teeltresultaat", aldus Ledgnd.

"Naast je onderzoeksvraag willen wij graag jouw te behalen doelstellingen van de transitie naar LED weten. Uiteraard is energiebesparing een belangrijke factor, maar eventueel heb je ook andere doelen. Denk dan aan teeltversnelling, strekking, meer knopen of andere variabelen die je belangrijk vindt in je gewas. Ten slotte willen wij ook weten of je obstakels denkt tegen te komen bij de transitie naar full LED."

Hoe ziet de winactie eruit?
Je kunt jouw onderzoeksvraag en aanvullende gegevens invullen via dit formulier. Dit kan zowel online als bij  stand L131 op de HortiContact. "Wij zouden het erg waarderen wanneer je de tijd neemt om langs te komen bij Horticontact! Hier kunnen wij het bijvoorbeeld nog iets uitgebreider hebben over jouw doelstellingen met LED verlichting." De prijs bedraagt 80 LED lampen van Sollum

"Tijdens de proef gaan wij aan de slag met een meerkanaals stuurbare lamp. Het grote voordeel hiervan is dat wij met één lamp verschillende lichtspectra kunnen testen op jouw gewas. Daarnaast kan het het spectrum in de loop van de dag of per fase aangepast worden en daarmee zijn de lichtrecepten dus dynamisch instelbaar. Dit is voor een Full LED proef natuurlijk erg interessant!"

Om jouw doelstellingen te realiseren, werkt Ledgnd samen met jou en de eigen plantfysiologen de proefopstelling uit. De proefopstelling wordt door meerdere sensoren gemeten en zal worden gemonitord en geanalyseerd in MyLedgnd. "Hier kunnen wij kijken naar de klimaatverschillen tussen jouw Full LED en Son-t vak en daarnaast beoordelen hoe het gewas reageert op het gekozen Full LED lichtrecept."

Bij het opstellen van de proef wordt gebruik gemaakt van de volgende producten:

  •     2 belichtingsseizoenen gebruik van 80 LED-lampen t.w.v. €35.000,- van Sollum
  •     GRATIS lichtadvies door Ledgnd t.w.v. €4.500,-
  •     2 jaar GRATIS toegang tot het MyLedgnd-portaal + bruikleen basispakket sensoren t.w.v. €6.000,-


Nadat de proef is afgerond heb je alle benodigde data en kennis om je kas full LED in te richten, zo laat Ledgnd weten. De winnaar wordt uiterlijk woensdag 18 mei bekendgemaakt.

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie