World Horti Center open tijdens Kom in de Kas

26-03-2019    08:50   |    Goedemorgen

Het WHC in Naaldwijk is op zaterdag 6 april geopend voor publiek. Geïnteresseerden kunnen een kijkje komen in nemen in het innovatie- en kenniscentrum van de internationale glastuinbouw. Het World Horti Center heeft sinds haar opening vorig jaar meer dan 40.000 bezoekers ontvangen uit alle delen van de wereld.

World Horti Center haakt aan op het thema van Kom in de Kas 2019: ‘Werelds’. De bezoekers krijgen tijdens de open dag te zien wat het innovatie- en kenniscentrum betekent voor de internationale glastuinbouw. Zo kunnen de bezoekers een kijkje nemen in de praktijklokalen en leerpleinen van MBO Westland. Deze instelling voor middelbaar beroepsonderwijs huisvest 1.200 studenten en biedt een breed pakket aan opleidingen aan. Atie de Gier, directeur van MBO Westland: ‘Onze studenten van de opleiding Bloem & Design werken tijdens de open dag met prachtige producten uit de sector en zij vertellen hoe zij samenwerken met de bedrijven in World Horti Center.’

Onderzoeken
In de onderzoekskassen wordt uitleg gegeven over de nieuwste onderzoeken met belichting, teelt, veredeling en biologische gewasbescherming. De bedrijven met een permanente stand in World Horti Center laten innovaties zien op het gebied van kasconstructie, energie, klimaat, nieuwe teeltmethoden, logistiek, maar ook op het gebied van voeding en sierteelt.

Fiets
De open dag komt tot stand in samenwerking met Kom in de Kas Westland en een combinatiebezoek is eenvoudig te maken. Word Horti Center is goed bereikbaar op de fiets. Er zijn een beperkt aantal parkeerplekken beschikbaar voor bezoekers die met de auto willen komen. De deuren staan op zaterdag 6 april open van 10.00 tot 16.00 uur aan Europa 1, Naaldwijk.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws