Sygenta ziet af van verkoop zadenafdelingen

03-02-2016    10:44   |    Ellis Langen

Syngenta maakt vandaag bekend dat ze afziet van de verkoop van haar bloemen- en groentezadenafdelingen. Toon Musschoot, Head Corporate Affairs Benelux, laat tegenover GroenteNet en SierteeltNet weten dat hiermee ook de verhuizing van Syngenta uit Enkhuizen van de baan is. 

Volgens een verklaring van het bedrijf ziet ze af van de verkoop van de zaadafdelingen omdat ze tijdens het proces om deze activiteiten te verzelfstandigen het inzicht heeft gekregen dat de mogelijkheden van deze zaadactiviteiten het best verwezenlijkt kunnen worden binnen Syngenta zelf.

De activiteiten in bloemen en groentezaden zullen elk een apart bedrijfsonderdeel binnen het bedrijf vormen, aldus Syngenta. Eerder wilde de multinational af van haar groentezaadproductie en -onderzoek om zich meer te concentreren op haar gewasbeschermingsmiddelentak.

Musschoot bevestigt dat de vestiging in Enkhuizen een belangrijk onderdeel blijft uitmaken van Syngenta. Op deze vestiging bevinden zich belangrijke activiteiten in zowel groente- als bloemzaden, zowel voor de productie van zaden als activiteiten op R&D-gebied. Daarnaast geeft Musschoot aan dat Syngenta belangrijke bloemactiviteiten heeft in De Lier. 'Ook die blijven binnen Syngenta bestaan', aldus Musschoot.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Eigen tulp voor Edsilia

Een eigen, unieke tulp voor Edsilia Rombley: een intens rode, dubbelbloemige pioentulp. De zangeres en host...